מחקר מילות מפתח בגוגל (המדריך השלם לשנת 2020)

מה זה מחקר מילות מפתח בכלל?

מחקר מילות מפתח נקרא בכמה שמות שונים, אבל אצל כולם הכוונה היא אותו דבר.

  • מחקר ביטויים
  • מחקר מילות מפתח
  • מחקר מילים
  • Keyword Research

כל אלה מכוונים לאותו דבר. המקור כמובן הוא מאנגלית, לפעולה בשם Keyword research, בעצם מחקר של ביטויי החיפוש של הגולשים שלנו.

ובמקרה כאן, זה לא קשור רק ל- SEO, אלא גם ל- PPC למי שמפרסם באמצעות פרסום ממומן.

המטרה של המחקר היא לגלות אילו חיפושים הלקוחות עושים, לחקור ולבחור בסופו של דבר רשימה של ביטויים עליה נרצה לעבוד, וזה לא משנה אם זה עבור קידום אורגני או ממומן.

איך עושים את מחקר מילות המפתח?

יש הרבה שיטות, דרכים וכלים שונים לבצע מחקר מילות מפתח עבור גוגל, כך שהגיוני שתראו שכל אחד מציע אולי שיטה קצת שונה אבל כולם הם לאותה מטרה. בסופו של דבר תרצו לבחור בדרך ובשילוב המתאים לכם.

כלי מחקר מילות מפתח

ניתן לחלק את מספר הכלים ל-2 עיקריים, כלי בתשלום ובחינם.

מחקר מילות מפתח בחינם

כמה מהדרכים העיקריות הן:

  • ההשלמה האוטומטית של גוגל- Google auto suggest, זוהי הדרך האהובה עלי, אתם נכנסים לגוגל (עדיף בגלישה בסתר) ומתחילים להקליד את הביטוי המרכזי שלנו ורואים מה גוגל משלים עבורנו. אחרי זה, מתחילים להוסיף בסוף א-ב-ג-ד, וכן הלאה ועוברים על ההצעות שגוגל נותן. כל הצעה שיכולה להתאים לנו – אנחנו שומרים בצד. כך ממשיכים עד אחרי שסיימנו את כל האופציות.
    ואז, נרצה לעבור שוב את ה-א׳-ב׳ והפעם לפני הביטוי.
    אחר כך נרצה להוסיף מילות שאלה, כמו למה, כמה, איך, מדוע, מה, ועוד עם הביטוי ולבדוק מה גוגל משלים (זו אגב דרך מצוינת להגיע לרעיונות וחיפושים של שאלות שאנחנו יכולים לענות באמצעות תוכן מתאים)
  • כלי מילות המפתח של גוגל- Google keyword planner, ייתן לכם אפשרות להכניס ביטוי מרכזי ואז הוא יציע לכם ביטויים וחיפושים קשורים, לא כולם יהיו קשורים, לכן נצטרך לעבור עליהםמ עם העיניים ולסנן, ולא להוריד את כל הרשימה בלי לבדוק בכלל.
    בעבר, הכלי היה מציג גם את כמויות החיפושים המדויקות עבור כל ביטוי, היום הוא יציג זאת רק במקרה ויש לכם קמפיין פרסומי פעיל. אם לא, הוא יציג לכם טווח חיפושים שזה גם מספיק בסה״כ כי עדיין זה נותן לכם כיוון כללי די מספיק.
  • כלים המושכים נתונים ישירות מההצעות של גוגל (Auto auggest), כמו keywordtool.io או keyword.io
    הם נותנים מידע חינמי אך עד גבול מסוים, למשל הכלי של keywordtool לא נותן לכם את כמויות החיפושים, ואם תרצו אותם תצטרכו לשדרג לגרסא בתשלום.כלי מחקר הביטויים הללו מבצעים בעצם Scrape לתוצאות החיפוש בגוגל ושאר המקורות, ונותנים לכם את ההשלמות שאתם מוציאים באופן ידני (כאשר מתחילים להקליד ביטוי מסוים – וגוגל מתחיל להשלים לכם בהתאם). הם בעצם חוסכים לכם את הפעילות הידנית של לעבור ולבצע זאת לבד.
  • כלים המשלבים כמה מקורות מידע חינמיים, ומציעים הצעות, כמו למשל הכלי של Neil patel בשם Ubbersuggest.
    הוא נותן לכם גם כיוונים והשלמות אוטומטיות, מביא נתונים גם מתוך Keyword planner של גוגל, וממקורות נוספים, ולבסוף מציע לכם רשימת ביטויים שהוא ממליץ להשתמש בהם.
  • מחקר שאלות (באנגלית), בכדי לחקור ולהבין אילו שאלות הגולשים מחפשים אתם יכולים גם להשתמש בכלי של https://answerthepublic.com שהוא מציע עוד כיוונים ורעיונות לשאלות, אך ורק באנגלית. שוב, זה גם כלי שבא לעזור לכם ולקצר תהליכים, כי עדיין אתם יכולים בהשלמה של גוגל להתחיל ולחפש שאלות כמו ״איך [הביטוי שלכם]״ וללכת אחר ההשלמות הרלוונטיות לכם.

מחקר מילות מפתח בתשלום

מעבר לכלים בחינם, ישנם גם כלי מחקר ביטויים בתשלום, שמקנים לכם עוד מגוון כלים פרימיום שיכולים לעזור במחקר ובקידום האתר.

למשל, כלים כמו Ahrefs או SEMrush נותנים לכם מגוון כלים נוספים מלבד מחקר הביטויים, כמו מחקר מתחרים – אתם יכולים להכניס את כתובת האתר של המתחרה, והכלים הללו יתנו לכם את הביטויים אותם מקדמים, אילו עמודים מקבלים הכי הרבה לינקים, מאילו עמודים יש הכי הרבה תנועה לאתר (זה מוערך), ועוד הרבה. החבילה הבסיסית שלהם עולה 99$ לחודש. ב- ahrefs יש גם אופציה לרכוש Trial של 7 ימים ב- 7$, כך שאפשר לתת ניסיון ולבטל אם לא רוצים, או פשוט אם זה זמן מספיק עבורכם כדי לבצע את הבדיקה שרציתם, כמו למשל מחקר של טופ ה-5 מתחרים שלכם.

האם יש דרך נוספת לגלות ביטויים נוספים?

כן – המתחרים שלכם.

אחד מהמחקרים שאתם רוצים לעשות בתכנון הקידום שלכם הוא מחקר מתחרים, בעצם לחקור ולהבין איך הם הגיעו לתוצאות X, מה הם עשו ואיך. והרעיון הוא לקחת הכיוון שלהם ולהוסיף טוויסטים משלנו איפה שאפשר. למשל, אם הם מופיעים באתר מסוים בנישה, אנחנו נרצה גם להופיע שם. תרצו לבחון מה הם כותבים ועל מה, כמה מילים הם כותבים פר מוצר/עמוד וכדו׳, תלוי בנישה שלכם, ותרצו לקחת את מה שהם עושים ולשפר.

בפן של הביטויים, אם הם מדורגים על ביטויים מסויימים שלא חשבתם עליהם או איכשהו פספסתם אותם במחקר מילים, אתם רוצים להתברג גם עליהם.
ואגב, כאן גם יש משהו הפוך – אתם רוצים לבדוק גם באילו ביטויים הם חלשים יותר ולא מצליחים להיות מדורגים גבוה – ייתכן ואלו הזדמנויות פז עבורנו כדי לחטוף חלק מהעוגה.

את המחקר מתחרים תוכלו לעשות באמצעות הכלים השונים כמו Ahrefs, SEMrush, Moz, ועוד.

האם קיים כלי מחקר מילות מפתח בעברית?

כן, בכל הכלים שציינתי עד כה יש אפשרות לעשות מחקר מילות מפתח בעברית, ולא רק באנגלית.

בחלקם ייתכן ויהיו קצת ״בעיות הבנה״ של הכלים, אך באופן כללי הם תומכים ללא בעיה. גם הכלים בתשלום וגם בחינם.

ב״בעיות הבנה״, אני מתכוון למשל שבכלי keywordtool.io הוא מתוכנן להציג את התוצאות לפי סדר ה- abc, ובעברית הוא לא יודע איך ״לאכול״ את זה, אז לפעמים תקבלו תוצאות פחות מסודרות או לא מלאות וכדו׳.

מה שאתם יכולים לעשות במקרה כזה, הוא :

  • להוריד את כל הרשימה מהכלי בלחיצה בכפתור מצד ימין למטה הנקרא ״Copy/export all״,
  • ואז להדביק את אותם באקסל – ולסמן שיציג לפי א׳-ב׳,זה הפתרון שאני עושה לא מעט והוא עושה את העבודה ?
צילום מסך איך להוריד את כל הביטויים בכלי keywordtool.io
איך להוריד את כל הביטויים בכלי keywordtool.io

האם יש כלי מחקר מילים שאפשר להשתמש בו גם בלי הרשמה?

כן, בעיקר הכלים החינמיים כמו שדיברנו לפני –

  • keywordtool.io
  • keyword.io
  • answerthepublic.com
  • ב- SEMRush.com, יש אפשרות להריץ 1-3 בדיקות גם ללא הרשמה ואז הם ילחצו עליכם להירשם כדי להמשיך ולהריץ עוד בדיקות.

רגע, מתי צריך לבצע מחקר מילים?

מחקר מילים הוא אחד הדברים הראשונים שאנחנו עושים בתכנון האתר שלנו, אם הוא חדש או קיים.

המטרה היא לבצע מחקר מעמיק מאוד בהתחלה, כך שנדע בדיוק את הפוטנציאל השלם, וממנו אנחנו גוזרים את המטרות ועם מה מתקדמים בהתחלה ומה משאירים להמשך.

בהתאם למחקר, אתם מחליטים על אילו ביטויים אתם מתקמדים ומתי. וכמובן כמובן, בונים את ההיררכייה ומבנה האתר בהתאם לביטויים אותם אתם רוצים לכבוש.

לסיכום

בעמוד הנ״ל דיברנו על מה זה מחקר מילים בקידום אורגני בגוגל, איך אתם מבצעים אותו, מתי ומהי החשיבות שלו עבור תכנית קידום נכונה לאתר שלכם. חשוב מאוד לא לפספס את הנקודה הזו של מחקר ביטויים בקידום האתר שלכם, מפני שזהו חלק חשוב מאוד מתהליך נכון ובריא של ה- SEO שלכם.

לכל שאלה מוזמנים להגיב או ליצור קשר בטופס, ואשמח לעזור.

בהצלחה

מידע נוסף שיכול לעניין אותך